Δευτέρα, 29 Μαΐου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολή Στελεχών Ποδοσφαίρου UEFA D Δωδεκανήσου

Ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση υπεύθυνων ομάδων και ακαδημιών, προπονητών, γονέων και εθελοντών, θα τεθεί σε εφαρμογή στις 11-12 και 18-19.11. 2021 στην ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία 18 ωρών Σχολών UEFA D (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων – αγώνων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Ανάλυση κανονισμών αναπτυξιακών ηλικιών, προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, οργάνωση δράσεων στην ακαδημία, οργάνωση ποδοσφαιρικών δράσεων, Προπονητής στις αναπτυξιακές ηλικίες κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία και παρακίνηση νέων αθλητών είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Οι σχολές UEFA D, εντάσσονται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ε.Π.Ο. «Μπάλα Παντού», και θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας (ΕΠΣ) και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική για έναν, τουλάχιστον, εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας και ομάδας, καθώς η κατοχή πιστοποιητικού UEFA D θα αποτελεί ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας και κατάταξης των ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την Ομοσπονδία».

Η λειτουργία της σχολής θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (θεωρητικά μαθήματα) λόγω των προληπτικών μέτρων ενάντια στον covid 19, σε 2 διήμερα. Σε καθένα διήμερο θα γίνονται 8 διδακτικές ώρες, ώστε το πρόγραμμα να είναι εποικοδομητικό και ευέλικτο. Στο πεδίο Προκηρύξεις – Έντυπα του site της Ένωσης μπορείτε να βρείτε τα έντυπα που πρέπει να συμπληρωθούν από τους ενδιαφερομένους για την συμμετοχή τους στη σχολή και να αποσταλούν στο email της ΕΠΣΔ epsdod@hotmail.com. Όσοι δεν έχουν την δυνατότητα να αποστείλουν τα έντυπα οι ίδιοι παρακαλούμε μέχρι την Παρασκευή να τα έχουν παραδωσεί στον Κοσμά Γιαλλουράκη.