Τρίτη, 3 Οκτωβρίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω το Έθνος!

Η ελληνική επανάσταση του 1821 αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του ελληνικού Έθνους σε όλη την ιστορική διαδρομή του.

Σήμερα, πριν ακριβώς δύο αιώνες, γιορτάζουμε την επίσημη κήρυξη της επανάστασης των Ελλήνων εναντίον της τουρκοκρατίας, ένα αποτέλεσμα εκατοντάδων χρόνων, όπου  ο Ελληνισμός κατόρθωσε να επιβιώσει και να διατηρήσει τη συνοχή του.

Πριν ακριβώς δύο αιώνες οι ήρωες της επανάστασης αυτής όπως ο Αθανάσιος Διάκος, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Καποδίστριας, Θεόδωρος Καραϊσκάκης, η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους και άλλοι πολλοί αποφάσισαν πως είχε φτάσει πια η ώρα της εξασφάλισης ενός καλύτερου και λαμπρότερου μέλλοντος για όλους εμάς.

200 χρόνια αργότερα βρίσκουμε τους εαυτούς μας ως κληρονόμους αυτής της παρακαταθήκης αλλά και της παρακαταθήκης χιλιάδων χρόνων ενός γένους που ήταν η μοίρα του να διδάξει ολόκληρη την ανθρωπότητα αλλά και να ιδρύσει τον δυτικό πολιτισμό.

Στην σημερινή κοινωνία μας, όπου ευδοκιμεί η διαίρεση, η διχόνοια και η καχυποψία που εύκολα μπορεί να αφυπνίσει, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχάσουμε αυτά που μας συνδέουν και την παρακαταθήκη των προγόνων μας που με το αίμα του πρόσφεραν την ελευθερία μας.

Σήμερα όμως είναι διπλή γιορτή για όλους μας, καθώς η 25η Μαρτίου είναι η ημέρα του Ευαγγελισμού. Ο Χριστιανισμός είναι το θρήσκευμα του Έθνους μας και σήμερα γιορτάζουμε την αναγγελία της χαρμόσυνης είδησης της επικείμενης γέννησης του Ιησού Χριστού, που δόθηκε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς τη Παναγία, ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο που μας ενώνει ως Έθνος και μας γεμίζει με αγάπη, κουράγιο και αισιοδοξία.

Ο Α.Σ. Καρπάθου “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” εύχεται σε όλους τους Έλληνες και σε όλους τους εορτάζοντες Χρόνια Πολλά. Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω το Έθνος, Ζήτω η 25η Μαρτίου!


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/customer/www/askposeidon.gr/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 913