ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝΕΓΓΡΑΦΕΣΕΠΙΤΕΛΕΙΟΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Η πρότυπη ακαδημία ποδοσφαίρου του Α.Σ.Κ. “Ποσειδών” απασχολεί νέα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) από τις προπαιδικές ηλικίες μέχρι και την ολοκλήρωση της εφηβείας τους. Είναι μέλος του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, Αθλητικές Ακαδημίες, και μάλιστα ήταν από τις πρώτες ακαδημίες που έγιναν αντικείμενο αφιερώματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τον Οκτωβρίου του 2018.

H ακαδημία μας ιδρύθηκε το 2006 από τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων Ποσειδώνα Καρπάθου, που επιχείρησε μια καινοτόμο προσπάθεια για τα δεδομένα της Καρπάθου. Κατάφερε να οργανώσει ένα αξιόλογο πρόγραμμα ακαδημιών στα πρότυπα μεγάλων σωματείων να σκεπάσει κάτω από ένα συγκεκριμένο πρίσμα τη διάθεση για άθληση των νέων της Καρπάθου. Από το 2012 η ακαδημία πέρασε από τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων στον Α.Σ.Κ. «Ποσειδών» στα πλαίσια της ένωσης και συνεργασίας των δύο συλλόγων για το καλό του Καρπαθιακού ποδοσφαίρου.

Πλέον με οργάνωση, συνέπεια και υποδομές ο Α.Σ. Καρπάθου Ποσειδών φιλοξενεί περίπου 100 μικρούς αθλητές όλων των ηλικιών από τμήματα τζούνιορ έως και εφήβων, προσπαθώντας να δώσει ένα ισχυρό κίνητρο στους νέους του τόπου να ξεφύγουν από τους κινδύνους της κοινωνίας και να μυηθούν στον αθλητισμό.

Πέρα από τα «μυστικά» του ποδοσφαίρου ο Α.Σ. Καρπάθου «Ποσειδών» έχει σαν στόχο στην ακαδημία του να προβάλει αθλητικές και κοινωνικές αξίες, όπως η ευγενής άμιλλα, η προσπάθεια για το στόχο, η άθληση, η φιλία, κ.α. Στα πλαίσια των δράσεων των ακαδημιών του Ποσειδώνα Καρπάθου, οργανώνονται αθλητικές εκδρομές τις περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα, στις οποίες οι μικροί αθλητές έχουν την ευκαιρία να πάρουν αθλητικές παραστάσεις από διαφορετικά μέρη και γήπεδα της Ελλάδας, να γνωρίσουν νέους συναθλητές τους, να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου από καταξιωμένους προπονητές του αθλήματος, να γευτούν τη χαρά της νίκης και να ανδρωθούν μέσα από την αποτυχία.

Επιπλέον οι ακαδημίες του Α.Σ. Καρπάθου «Ποσειδών» λαμβάνουν μέρος και στα αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Δ. Παράλληλα η ομάδα της Καρπάθου είναι σε επαφή με προπονητές από ομάδες των μεγάλων ελληνικών συλλόγων, ούτως ώστε τα πραγματικά ταλέντα της Καρπάθου να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Επικεφαλής της Ακαδημίας είναι ο κύριος Μιχαήλ Χιώτης, έχωντας δίπλα του τον Γεώργιο Μαρή. Μαζί έχουν αναλάβει τα ινία της προσπάθειας του συλλόγου μας να διδάξει τα μυστικά του ποδοσφαίρου στα νέα παιδιά της Καρπάθου και να αναδείξει νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές ,αλλα κυρίως να συνησφαίρει στην σωστή διαπεδαγώγιση τους και την εξέλιξη τους σε υπεύθυνα νέα μέλη της κοινωνίας μας.

Το τεχνικό επιτελείο απαρτίζεται από τον Ιωάννη Χηράκη  (UEFA License C), τον Γιάννη Μαργαρίτη (UEFA License C), τον Ιωάννη Σπανό (UEFA License C), τον Μιχάλη Ταβερνάρη (Πτυχιούχος ΤΕΕΦΑ) και τον Μανώλη Φουντή.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Α.Σ. ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝ
ΡΕΒΕΚΑ ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ (6982965116)


ONOMA ΠΟΣΤΟ
ΧΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΜΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
ΡΕΒΕΚΑ ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑONOMA ΠΟΣΤΟ
ΧΗΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (UEFA LICENSE C) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ K14/U14 & K12/U12
ΣΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (UEFA LICENSE C) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Κ12/U12
ΦΟΥΝΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Κ10
ΤΑΒΕΡΝΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΕΦΑ) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Κ8/U8 & Κ6/U6
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (UEFA LICENSE C) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ