Ο Αθλητικός Σύλλογος Καρπάθου «Ποσειδών» (Έτος Ίδρυσης 1946) είναι μέλος του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ από το 2020 και εκπροσωπεί την Κάρπαθο στις διοργανώσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου από το 1980 μέσω της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου και των τμημάτων υποδομής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του συλλόγου μας.

Ταυτόχρονα, απασχολούμε μικρά παιδιά και στο άθλημα του στίβου, ενώ κατά καιρούς ο σύλλογος μας έχει λειτουργήσει ανταγωνιστικά τμήματα στίβου και γυναικείου ποδοσφαίρου, το οποία συμμετείχαν σε σημαντικές διοργανώσεις και ανέδειξαν σημαντικούς αθλητές και αθλήτριες στο εκάστοτε άθλημα.

«Μια ομάδα, Ένα νησί, Όλοι ΜΑΖΙ!»

Όπως ακριβώς λέει και το χαρακτηριστικό σλόγκαν του συλλόγου μας «Μία Ομάδα, Ένα Νησί, Όλοι ΜΑΖΙ», ο Ποσειδών Καρπάθου δρα πάντα με στόχο το συνολικό συμφέρον του νησιού μας, της κοινωνίας της, των τοπικών αθλητικών συλλόγων και των αθλητών και αθλητριών της.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την αναγνώριση της δουλειάς μας και την έμπρακτη στήριξη της προσπάθεια μας να αναπτύξουμε και να αναδείξουμε τον αθλητισμό της Καρπάθου στα Δωδεκάνησα και στην Ελλάδα, από τη συντριπτική πλειοψηφία των καρπαθιακών σωματείων, τόσο εντός Καρπάθου όσο και στην Ελλάδα και τη διασπορά.

Ο σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το αθλητικό πνεύμα και το ταλέντο των νέων ανθρώπων της Καρπάθου με σκοπό την προώθηση σε ανώτερο επίπεδο σε όποιον νέο αθλητή ή νέα αθλήτρια αναπτύξει τα προσόντα για να εξελιχθεί περαιτέρω. Παράλληλα και πρωτύτερα, ενδιαφερόμαστε μέσα από τις δραστηριότητες του συλλόγου μας να:

  • α) συνεχίσουμε να προσφέρουμε διέξοδο στους νέους και νέες του νησιού μας από τους πειρασμούς των ευαίσθητων ηλικιών και όχι μόνο,
  • β) βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο στην ανάπτυξη και εκπαίδευση υπεύθυνων και παραγωγικών μελών τις κοινωνίας μας με αρχές και αγάπη προς τον συνάνθρωπο,
  • γ) βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας, όπου και όποτε μας δίνεται η ευκαιρία,
  • δ) αναδείξουμε την Καρπάθο, των εθίμων και των παραδόσεων της,
  • ε) δείξουμε την έμπρακτη ευγνωμοσύνη μας προς όλους όσους στηρίζουν τον σύλλογο μας (χορηγοί και φίλαθλοι) και τις δραστηριότητες του

Η ιδιαιτερότητες του συλλόγου μας

Ο Ποσειδώνας Καρπάθου έχει γίνει γνωστός στην Ελλάδα ως παράδειγμα της δυσκολίας λειτουργίας ενός επαρχιακού αθλητικού συλλόγου της άγονης γραμμής, μόνο και μόνο για να επιβιώσουμε, επιθυμώντας να συναγωνιστούμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο που μας επιτρέπει η εξέλιξη του τοπικού μας προϊόντος.

Εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της Καρπάθου, είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργούμε με έναν υπερβολικό προϋπολογισμό για επίπεδο ερασιτεχνικού σωματείου, το οποίο είναι υπερβολικό ακόμα και για ομάδες ανώτερου επίπεδου στη χώρα μας. Και αυτό μόνο και μόνο για να μπορέσουμε να είμαστε υπεύθυνοι στις υποχρεώσεις μας.

Φέτος είμαστε η μοναδική ομάδα εκτός Ρόδου ή Κω σε μία Α’ κατηγορία 16 ομάδων. Η κάθε εκτός έδρας αναμέτρηση μας αυτόματα συνιστά αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια, διανυκτέρευση και λοιπά έξοδα για 15-20 άτομα. Αυτό είναι μόνο για την ανδρική ομάδα, χωρίς να υπολογίζουμε τα τμήματα υποδομών της ακαδημίας ποδοσφαίρου ή στίβου.

Ομολογουμένως, το να καταφέρει μια Δωδεκανησιακή ερασιτεχνική ομάδα εκτός Ρόδου και Κω να πρωταγωνιστήσει με διάρκεια όπως κάνει τα τελευταία χρόνια ο σύλλογός μας, είναι λόγω των λιγοστών, αλλά καταλυτικών χορηγιών, των φιλάθλων του συλλόγου που βοηθούν όπως περνάει από το χέρι τους από όποιο μέρος και αν βρίσκονται στη γη, των αθλητών μας που αγωνίζονται στον σύλλογο αφιλοκερδώς, στις εκάστοτε διοικήσεις και όλων όσων βοηθούν το σύλλογο εθελοντικά.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ
Α.Σ. ΚΑΡΠΑΘΟΥ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΟΣ
1946
ΕΔΡΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΗΓΑΔΙΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Α’  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
ΓΙΑΛΛΟΥΡΑΚΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΥΠ. ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΧΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΒΟΥ
ΤΑΒΕΡΝΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ SUMMER CAMP
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ 2023-24