Την δεκαετία 2010-2020 ο σύλλογος μας έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του, καταφέρνωντας να αναρηχηθεί στο υψηλότερο επίπεδο του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου και να εδρεωθεί εκεί από το 2015. Την περίοδο αυτή ο σύλλογος μας πραγματοποίησε τεράστια βήματα προόδου σε όλα τα επίπεδα. Ένα ξεπέταγμα του συλλόγου, προϊόν της ακαδημίας ποδοσφαίρου του συλλόγου μας, που έχωντας αλλάξει χέρια και να περάσει από τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων στον ίδιο το σύλλογο το 2012, στα πλαίσια της ένωσης και συνεργασίας των δύο συλλόγων για το καλό του Καρπαθιακού ποδοσφαίρου.

Μαζί με την εδρέωση στην Α’ κατηγορία, ο σύλλογος μας επέστρεψε στην φυσική του έδρα για να μήνει αυτή τη φορά, άλλο ένα μυστικό της επιτυχίας του Ποσειδώνα Καρπάθου αυτή τη δεκαετία.

2010-11

Το ξεκίνημα της δεκαετίας βρήκε την ομάδα μας στην Β’ κατηγορία Δωδεκανήσου για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, με προπονητή τον Όλλανδο, Jens Tollenar υπό την προεδρία του Γεώργιου Χατζηκουτσού. Ο Ποσειδώνας έδωσε μια τίμια μάχη για την παραμονή τη σεζόν 2010-11, χωρίς όμως να τα καταφέρνει και να υποβιβάζεται στην Γ’ κατηγορία, ολοκληρόνωντας τη χρονιά με στη 12η θέση (από 14) με 23 βαθμούς, ακολουθώντας τον 13ο Ευκλή Σορωνής και 14ο Άγιο Ισήδωρο.

2011-12

Η πρώτη χρονιά στη Γ’ κατηγορία τη σεζόν 2011-12 ο Jens Tollenar και οι παίχτες του πρωταγωνίστησαν, αλλά δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στη Β’ κατηγορία, ολοκληρώνωντας τη σεζόν στην μέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 βαθμούς.

2012-13

Τον Οκτώβριο του 2012, η προεδρική σκυτάλη του συλλόγου πέρασε στα χέρια του βετεράνου τερματοφύλακα Ιωάννη Βιτώρη. Η προεδρική αλλαγή έφερε διαδοχικές αλλαγές στο Δ.Σ. στην ομάδα αλλά και στις ακαδημίες του συλλόγου. Αρχής γενομένης των αλλαγών, η εφαρμογή του σχεδίου “ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ 2012-2015” που έμελε να γιγαντώσει τον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα, να μετατρέψει την ποδοσφαιρική ομάδα και την ακαδημία ποδοσφαίρου σε μέλη της αφρόκρεμας της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και να πρωτοπωρήσει σε υπηρεσιακό, επικοινωνιακό και εμπορικό επίπεδο μέχρι το τέλος της δεκατίας.

Συγκεκριμένα το 2012 πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

  • ο σύλλογος επέστρεψε στην φυσική του έδρα, το Δημοτικό Γήπεδο Πηγαδίων Καρπάθου
  • η ποδοσφαιρικη ακαδημία πέρασε από τον Σύνδεσμο Παλαμάχων στον Α.Σ. Καρπάθου «Ποσειδών», στα πλαίσια της ένωσης και συνεργασίας των δύο συλλόγων για το καλό του Καρπαθιακού ποδοσφαίρου.

————

 

 

Από το 2010 μέχρι σήμερα, ο σύλλογος μας έχει πραγματοποιήσει τεράστια βήματα προόδου σε όλους τους τομείς, ειδικά από το 2012 και μετά. H επιστροφή του Γιάννη Καραμηνά στο πάγκο της ομάδας σηματοδοτήθηκε από τρεις ανόδους κατηγοριών, δύο από αυτές μάλιστα διαδοχικές για να επαναλάβει τον άθλο της θρυλικής ομάδας του 1981-85, το δεύτερο πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας και το δεύτερο πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας για το σύλλογο καθώς και δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α’ Δωδεκανήσου.

Τον Οκτώβριο του 2012, η προεδρική σκυτάλη του συλλόγου πέρασε στα χέρια του βετεράνου τερματοφύλακα Ιωάννη Βιτώρη. Η προεδρική αλλαγή έφερε διαδοχικές αλλαγές στο Δ.Σ. στην ομάδα αλλά και στις ακαδημίες του συλλόγου. Αρχής γενομένης των αλλαγών, η εφαρμογή του σχεδίου 2012-2015 που έμελε να μετατρέψει τον ποδοσφαιρικό Ποσειδώνα σε μία από της καλήτερες ομάδες και ακαδημίες της Δωδεκανήσου.

2013-14

δ

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ 2012-2015

Σε μια περίοδο που η κρίση μαστίζει όλους τους τομείς της κοινωνίας και οδηγεί στη διάλυση του κοινωνικού, πολιτιστικού και αθλητικού γίγνεσθαι, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες μικρές «οάσεις» που αποτελούν μια μικρή δέσμη φωτός, στο ευρύτερο πολιτιστικό και αθλητικό σκότος. Ο Ποσειδώνας Καρπάθου η ομάδα που ιδρύθηκε το 1946 στα Πηγάδια και που από το 1981 απόκτησε την ιδιότητα του παγκαρπαθιακού σωματείου όταν και έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Δωδεκανήσου, τα τελευταία χρόνια έχοντας ένα αξιόλογο πρόγραμμα δράσεων σε κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο, προσπαθεί να γίνει πρότυπο ερασιτεχνικού σωματείου και να αποτελέσει διέξοδο για τους νέους της Καρπάθου και όχι μόνο.

Με το πρόγραμμα «Ποσειδώνας Καρπάθου 2012-2015» η διοίκηση της μοναδικής επίσημης ομάδας που εδρεύει στο νησί του Νοτιοανατολικού Αιγαίου προσπαθεί να δώσει κίνητρο στους νέους του τόπου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ενώ παράλληλα το πρόγραμμα δεν περιορίζεται μονάχα στο ποδόσφαιρο, αφού ταυτόχρονα ο σύλλογος πραγματοποιεί δράσεις που έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Ο στόχος του προγράμματος είναι η κοινωνική και αθλητική προσφορά στο νησί και στο νομό και η δημιουργία ενός ερασιτεχνικού σωματείου που θα δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα.

Όταν αποφασίστηκε από την νυν διοίκηση του Α.Σ.Κ. «Ποσειδών» να μπει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Ποσειδώνας Καρπάθου 2012-2015» η θέση όλων ήταν πάγια, στο να αποτελείται η πρώτη ομάδα, καθαρά από ντόπιους ποδοσφαιριστές, ο οποίοι μάλιστα δεν θα πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους. Η απόφαση αυτή έγκειται στο ότι, θα πρέπει μια ομάδα που εκπροσωπεί ένα ξεχωριστό από όλες τις απόψεις νησί, να αποτελείται μόνο από Καρπάθιους ή από ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην Κάρπαθο μόνιμα, αφού η συμμετοχή τους στο σύλλογο αποτελεί ταυτόχρονα και διέξοδο από την ανιαρή, ας μην κρυβόμαστε, καθημερινότητα κατά τους χειμερινούς μήνες στο νησί.

Μία δεύτερη παράμετρος του προγράμματος «Ποσειδώνας Καρπάθου 2012-2015» εκτός τη συμμετοχή γηγενών ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα του Α.Σ.Κ. «Ποσειδών», που έχει αποφασίσει το Δ.Σ.  και ο επικεφαλής του προπονητικού τμήματος ποδοσφαίρου, Γιάννης Καραμηνάς, είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που παράλληλα θα παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο και θα πρωταγωνιστεί.

Όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα κανείς δεν σκέφτηκε το πόσο θα χρειαστεί η ομάδα μας να μείνει στα κατώτερα στρώματα του τοπικού ποδοσφαίρου. Εκείνο που ένοιαζε τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον σύλλογο ήταν, όταν η ομάδα θα βρεθεί στα ερασιτεχνικά αθλητικά σαλόνια του νομού της Δωδεκανήσου, να το κάνει με το δικό της υλικό και με το δικό της ξεχωριστό τρόπο. Η επιτυχία για τον σύλλογο δεν έγκειται σε κύπελλα και μετάλλια, τα οποία δεν παλεύουμε να αποκτήσουμε, αλλά στη δημιουργία μιας αυθεντικής ερασιτεχνικής ομάδας που θα ενέχει όλα τα καλά που μπορεί να χαρίσει σε παράγοντες, ποδοσφαιριστές, φιλάθλους αλλά και την ίδια την κοινωνία ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.