Ποσειδών Καρπάθου 2014-15: Η μεγάλη επιστροφή στα σαλόνια

ΠΕΡΙΛΗΨΗΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΟΜΑΔΑΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΣΚΟΡΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Η ιστορική χρονιά 2014-15 είναι η σεζόν που ο Ποσειδώνας Καρπάθου επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου, έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια! Επίσης είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όπου ο Ποσειδώνας θα αγωνιστεί σε διαφορετική κατηγορία από την περισυνή, καθώς η ομάδα του Γιάννη Καραμηνά κατόρθωσε διαδοχικές ανόδους κατηγορίας τα τελευταία δύο χρόνια.

Νέοι παίκτες στην ομάδα του Γιάννη Καραμηνά ήταν οι Γιάννης Μπάρλος, Γιάννης Σώζος, Ανδρέας Τσαγκάρης και Ηλίας Μάνης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα μας ξεκίνησε την σεζόν θετικά αποσπώντας ισοπαλία και τον πρώτο βαθμό εκτός έδρας στην πρώτη της εμφάνιση στην κατηγορία εναντίον του “γνωστού μας” και επίσης νεοφώτιστου Εθνικού Αρχίπολης με 1-1! Ο Γιάννης Σώζος ήταν αυτός που – στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ποσειδώνα – σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας μας στα μεγάλα σαλόνια μετά από 15 χρόνια. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ποσειδώνα, οι φίλαθλοι ήταν αυτοί που επέλεξαν τον κορυφαίο παίκτη αναμέτρησης (Μανώλης Νασόπουλος) της ομάδας μας μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας στην τότε ιστοσελίδα μας.

Η συνέχια ήταν πολύ δύσκολη για την ομάδα μας που τα βρήκε σκούρα απέναντι στο επίπεδο των αντιπάλων στην Α’ κατηγορία και τα πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα. Το ματς της Αρχίπολης ακολούθησε μία σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων αρχής γενομένης με την ήττα στ’ Αφάντου με 2-0 για την 2η αγωνιστική που κράτησε για σχεδόν δύο μήνες.

Η πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση Α’ κατηγορίας στην Κάρπαθο ήρθε την 3η αγωνιστική όπου η ομάδα μας αντιμετώπισε και ηττήθηκε με 0-2 από τον Αστέρα Παστίδας στο Γήπεδο Πρωτέα στο Απέρι. Τα αρνητικά αποτελέσματα συνεχίστηκαν όπως προαναφέραμε με την ήττα στο Βάτι με 2-1 απέναντι στον τοπικό Διαγόρα την 4η αγωνιστική, την δεύτερη εντός έδρας ήτα από τον Κλεάνθη Παραδεισίου με 0-1 στο Απέρι, την ήττα με 2-0 στην Ρόδο απέναντι στον τυπικά γηπεδούχο Αντίμαχο Κω πριν η ομάδα επιστρέψει στην Κάρπαθο για να αντιμετωπήσει δύο “ιερά τέρατα” του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου, τον Α.Σ. Ρόδου και τον Γ.Α.Σ. Ιαλυσό.

Ο Ποσειδώνας φιλοξένησε την Ρόδο στο Απέρι στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής και ηττήθηκε με 1-5. Το αμέσος επόμενο Σαββατοκύριακο, ήταν η σειρά του Ιάλυσου να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Κάρπαθο και να επικρατεί με 0-4. Το σερί των ηττών συνεχίστηκε και για όγδωο ματς, αυτή την φορά με την ήττα, αλλά και την καλύτερη εμφάνιση του μέχρι τώρα στην κατηγορία, του Ποσειδώνα στην Ρόδο από τον τυπικά γηπεδούχο Α.Ο. Δικαίου με 1-0.

Η πρώτη νίκη του Ποσειδώνα Καρπάθου στο υψηλότερο επίπεδο του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου άργησε να έρθει αλλά κάποια στιγμή θα ερχόταν όπως έγραφαν οι Δωδεκανησιακοί αθλητικοί ιστότοποι εκείνη την εποχή. Αυτή πραγματοποιήθηκε στο προτελευταίο ματς πριν το χειμερινό διάλημα του πρωταθλήματος όταν η ομάδα μας επικράτησε του Κλεόβουλου Λίνδου με 4-1 στο Απέρι. Σκόρερ της ιστορικής αυτής νίκης οι Γιάννης Σπανός, Μανώλης Νασόπουλος, Νίκος Τσιαβέλης και Φραγκίσκος Βασιλειώτης.

Η πρώτη νίκη έδωσε αέρα στην ομάδα μας η οποία ξεκίνησε την “επιχείρηση παραμονής” με διαδοχικά θετικά αποτελέσματα στο υπόλοιπο του Δεκεμβρίου και κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα η ομάδα μας στο τελευταίο παιχνίδι της πριν το χειμερινό διάλυμα του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ισόπαλος στους Αγίους Αποστόλους της Ρόδο απέναντι στους Ιππότες Παλιάς Πόλης με 1-1.

Στο πρώτο ματς μετά την επανέναρξη, ο Εθνικός Αρχίπολης δήλωσε παραίτηση από την αναμέτρηση με τον Ποσειδώνα με την ομάδα μας να παίρνει την νίκη με 3-0 στα χαρτιά στις 10 Ιανουαρίου του 2015. Η ομάδα της Αρχίπολης τελικά παιτήθηκε από το πρωτάθλημα τις επόμενες εβδομάδες και οριστικοποιήθηκε νωρίς η μία από τις θέσεις που θα οδηγούσε στον υποβιβασμό.

Δύο ημέρες αργότερα ακολούθησε η αντός έδρας ισοπαλία με την Α.Ε.Ρ. Αφάντου με 1-1 στη Μαραθά και το Δημοτικό Στάδιο όπου η ομάδα μας έδωσε τα εναπομήναντα εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια η ομάδα μας θα πάρει ακόμα έναν πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό, αυτή τη φορά στα Μάσσαρι απέναντι στον Αστέρα με 1-1.

Η συνέχεια όμως αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη για την ομάδα μας απέναντι σε πολλές ομάδες μεγαλύτερου μεγέθους και τις πολλές απουσίες στο ρόστερ των “μπλαουγράνκα”. Αρχής γενομένης στις 13 Φεβρουαρίου στο Παραδείσι, όπου η ομάδα μας θα κοντράρει στα ίσα τον Κλεάνθη και θα διεκδικήσει τη νίκη για 83 λεπτά, θα γνωρίσει την ήττα μετά πέντε αγώνες με το πικρό 1-0.

Θα ακολουθήσει μία πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Αντίμαχο Κω στο γήπεδο της Παστίδας με τον Ποσειδώνα να είναι τυπικά γηπεδούχος για συγκοινωνιακούς λόγους, όσο και αν το τελικό αποτέλεσμα (2-5) δεν αντικατοπτρίζει την διάρκεια της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2015, ο Ποσειδώνας φιλοξένησε τον Διαγόρα Βατίου από τον οποίο ηττήθηκε με 0-1 στα Μαραθά. Κάπου εκεί όλοι στον σύλλογο συνιδητοποίησαν ότι οι πιθανότητες του Ποσειδώνα να παραμήνει στην Α’ κατηγορία και την νέα χρονιά ήταν στην ουσία μηδαμινές την ίδια ώρα που το γενικό κλίμα στο νησί ήταν ότι η ομάδα μας είχε τα φόντα να επανέλθει του αντίχρονου. Για τον λώγο αυτό ο Γιάννης Καραμηνάς αποφάσισε να δώσει πολύτιμες εμπειρίες σε παίκτες από την εφηβική ομάδα στα εναπομήναντα παιχίδια της σεζόν.

Οι “πιτσιρικάδες” του Γιάννη Καραμηνά ξεκίνησαν με μία μοναδική εμπειρία απέναντι στην μεγάλη Ρόδο από την οποία ηττήθηκαν με 7-1 στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου. Το τελικό αποτέλεσμα δεν είχε καμία σημασία για τον Ποσειδώνα Καρπάθου, ο οποίος επένδηε πλέον στους παίκτες που θα μπορούσαν να τον επαναφέρουν στη μεγάλη κατηγορία μετά από ένα χρόνο.

Μία εβδομάδα αργότερα, οι νεανική ομάδα του Ποσειδώνα θα βρεθεί αντιμέτοπη με τον Ιάλυσο στο Οικονομήδειο από τον οποίο θα ηττηθεί με 6-0, αλλά θα προσθεθεί άλλη μία τεράστια εμπειρία στο ρεπερτόριο των νεαρών “μπλαουγράνα”.

Στο τελευταίο του ταξίδι στην Α’ κατηγορία, ο Ποσειδώνας Καρπάθου έπαιξε δύο παιχνίδια σε ένα διήμερο. Στην τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση του στη Ρόδο, ο Ποσειδώνας Καρπάθου θα αναμετρηθεί με τον Α.Ο. Δικαίου στο Ενωσιακό ΑΘλητικό Κέντρο του Καρακόνερου και θα ηττηθεί με 0-1. Στην δεύτερη αναμέτρηση του ταξιδιού αυτού, την αμέσως επόμενη μέρα η ομάδα μας θα δώσει την τελευταία της εκτός έδρας αναμέτρηση στην Α’ κατηγορία και θα γνωρίσει την ήττα με 5-1 στη Λίνδο από τον τοπικό Κλεόβουλο.

Στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας 2014-15, ο είδη υποβιβασμένος Ποσειδώνας Καρπάθου θα βάλει τα δυνατά του για να τελειώσει την ιστορική αυτή σεζόν με ένα θετικό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν η επικράτηση επί των Ιπποτών με 7-0, την μεγαλύτερη νίκη του Ποσειδώνα Καρπάθου στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Δωδεκανήσου μέχρι σήμερα. Η νίκη αυτή ήταν σαν να προμήνειε τι θα ερχόταν στο άμεσο μέλλον για ον Ποσειδώνα Καρπάθου.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ιωάννης Βιτώρης, Πρόεδρος
Εμμανουήλ Μενεάκης, Αντιπρόεδρος
Δημήτριος Σπανός, Γραμματέας
Νικόλαος Σπανός, Ταμείας

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ BLUE STAR FERRIES 2014-15

P W D L F A GD Pts
1 ΑΣ ΡΟΔΟΣ 22 20 2 0 76 11 65 62
2 ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ 22 20 1 1 77 7 70 61
3 PlaceholderΑ.Ο. ΔΙΚΑΙΟΥ 22 12 3 7 45 30 15 39
4 ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ 22 10 5 7 31 26 5 35
5 Α.Ε.Ρ. ΑΦΑΝΤΟΥ 22 10 3 9 30 35 -5 33
6 Α.Ο. ΠΥΛΙΟΥ 22 9 5 8 42 45 -3 32
7 ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΑΤΙΟΥ 22 9 2 11 34 37 -3 29
8 ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ ΛΙΝΔΟΥ 22 8 5 9 41 49 -8 29
9 ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΣΤΙΔΑΣ 22 6 7 9 26 37 -11 25
10 Λογότυπο Α.Σ. Καρπάθου "ΠΟΣΕΙΔΩΝ"ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ 22 3 4 15 24 50 -26 13
11 PlaceholderΙΠΠΟΤΕΣ 22 3 3 16 21 55 -34 12
12 ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΡΧΙΠΟΛΗΣ 22 1 2 19 6 71 -65 -1

Παρατηρήσεις:

Το σωματείο ‘ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΡΧΙΠΟΛΗΣ‘ έχει -6 βαθμούς.